Τα γλυκά του κουταλιού φτιάχνονται από ολόκληρους καρπούς της γης, ζάχαρη και νερό – χωρίς χημικά πρόσθετα.
Η προετοιμασία των φρούτων πριν μπουν στο σιρόπι είναι διαφορετική για το καθένα. Κάποια έχουν κουκούτσι που πρέπει να αφαιρεθεί, άλλα μπαίνουν στον ασβέστη και ξεπλένονται πάλι, άλλα τα ξεπικρίζουμε ενώ άλλα τα ξεφλουδίζουμε. Κάποια άλλα τα τρίβουμε και μερικά ξεδιαλέγονται για γλυκό ή για μαρμελάδα.
Το σιρόπι είναι έτοιμο κρατήστε χρόνο και ελέγχετε συχνά την πυκνότητά του.
Όπως και να έχει η διαδικασία πλημμυρίζει τη γειτονιά με αρώματα φρούτων και εμάς με δημιουργικότητα.
Παρασκεάζουμε γλυκά του κουτάλιου σε γεύσεις
Κολοκύθα αρίδα
Κυδώνι τριφτό
Κάστανο τραγανό
Πορτοκάλι με τη σάρκα του
Πέργαμο αρωματικό
Άγριο Σύκο
Κεράσι σκούρο και πετροκέρασο
Βύσσινο
Φράουλα ανοιξιάτικη
Βερίκοκο ή καϊσι
Δαμάσκηνο σκοπελίτικο
Σταφύλι σουλτανίνα
Καρύδι
Μανιτάρι cantharellus
Καρότο
Τριαντάφυλλο ροδοπέταλα