Από την πόλη του μανιταριού και τα βουνά της Πίνδου συλλέγονται δύο φορές τον χρόνο άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν στα δάση μας. Αποξηραίνοντάς τα επιτυγχάνουμε την διάθεσή τους όλο το χρόνο.
Ποικιλίες όπως τα βασιλομανίταρα ή βωλίτες ή porchini, η κανθαρέλλα ή νεραντζάκι, τα marasmious oreades, η μορχέλα και η τρομπέτα είναι από τα κορυφαία φαγώσιμα είδη μανιταριού.
Αποξηραμένα μανιτάρια | |
Αποξηραμένος Βολίτης (Boletus edulis) | 25gr |
Αποξηραμένη Κανθαρέλλα (Cantharellus cibarius) | 25gr |
Αποξηραμένη Καλοκύβη (calocybe gambosum) | 25gr |
Αποξηραμένο πλευρώτους (Pleurotus ostreatus) | 25gr |
Αποξηραμένο Μαράσμιους (marasmius oreades) | 25gr |
Αποξηραμένη μαύρη τρομπέτα (Craterellus cornucopioides) | 25gr |
Αποξηραμένη Μορχέλα (Morchela elata) | 20gr |